söndag 30 augusti 2009

En förklaring är ingen ursäkt

Jag vill inte upplevas som han med pekfingret men idag vill jag ändå gärna en gång poängtera att det är stor skillnad mellan en förklaring och en ursäkt. Träffar så gott som varje dag människor som vill ha hjälp med att lära sig att ändra sina beteenden. De flesta beteenden är inlärda från barndomstiden.

Många människor ursäktar sig med att de hade en svår barndom och de beter sig därför så som de beter sig. Visst är det en förklaring men absolut ingen ursäkt. Som vuxen ansvarar du själv över ditt liv och kan inte gömma dig bakom upplevelser och händelser från din barndom.

Du kan när som helst ta ett beslut att förändra något i ditt liv och sen kör du. Klarar du inte av det själv kan du ta hjälp av en specialist. Men det mest oansvariga du kan göra är att komma med ursäkter varför du beter sig på ett visst sätt.

Ta ansvaret över ditt liv! (nåja nu blev det ändå nästan lite pekfingeraktigt...)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så sant som sagt. Man kan ändra sitt liv, OM man vill och törs. Det är inte lätt för människan är ett vanedjur och att bryta vanor är svårt. Inte omöjligt men svårt, vare sig man skyller på sin barndom eller har nån annan undanflykt.
Den som har störst påverkansmöjlighet i ditt liv är du själv. Det gäller bara att inse det.

Pekfingrar behövs ibland, inte för att "hytta" med, utan för att visa riktningen. :)

Ha en bra dag!

Anonym sa...

En ursäkt är ingen förklaring!

Anonym sa...

Vi ville ha hjälp på Team Våga och byta ut vårt betende o få stöd---
RING NONNI eller HÖR AV DIG Genom Meil
Vi behöver ditt pekfinger för att visa riktningen

en outsider sa...

Är ni inte vuxna människor i Team våga, kan ni inte själva ta ansvar och lägga upp riktningen för era liv? det börjar ju bli patetiskt att läsa era anonyma inlägg.

Christoph Treier sa...

Jag kommer att kontakta Team Våga. Jag lovade att deltagarna kommer att få hjälp med motivationen av mig på hösten när det börjar gå tyngre. Lite tålamod ännu alltså.

Anonym sa...

Till outsider
Ursäkta att vi stör ditt inre lugn--
Tyvärr är tjocka människor som jag inte van att sätta upp träning för två år framåt för att kunna göra ngt av det ovanliga tex skida 50 km
Det var detta som blev på hälft då CT försläste för oss i maj.
Elin