onsdag 24 augusti 2011

Ann-Britt nådde målet med mental coaching


Ann-Britt Ackrén, 73 år, är ett gott exempel på att ålder inte behöver vara något hinder för att förverkliga mål och drömmar. Hon är också ett modell för många att inte ge upp när det känns motigt.
Ann-Britt fick sin avhandling i huvudämnet etnoligi vid Åbo Akademi godkänt i november 2010, drygt 20 år efter att hon påbörjade slutarbetet. Sista fasen genomförde hon med stöd av mental coaching av Christoph Treier i kursen ”Skapa dig ett unikt välbefinnade” där deltagarna jobbar med egna mål på områden som påverkar balansen i vardagen arrangerat av föreningen Vårt Hjärta.
Ann-Britt anmälde sig till kursen för att få hjälp att hitta motivationen att slutföra sitt slutarbete som hon hade börjat med 1990 men endast hunnit skriv 20 sidor sen dess. Hon träffade sen Christoph ett antal gånger. De gjorde upp ett avtal med schema hur Ann-Britt skulle göra för att nå sitt mål.
Min motivation var viktig men även att jag var ”övervakad”. Han var så bestämd, som en lärare, säger Ann-Britt.
Med disciplin och god coaching av Christoph klarade Ann-Britt av att skriva klart sin avhandling.
Ann-Britt har också några goda ord på vägen för dem som tvekar, tycker de är för gamla eller som är halvvägs i sina studier.
-Man skall absolut vara inställd på att göra sig klar. Det går – bara man vill. Är man intresserad av att studera spelar ålder ingen roll, säger hon bestämt.
(Sammanfattning av en artikel av Nina Eriksson i Ålandstidningen den 28 juni 2011)

Inga kommentarer: