fredag 21 december 2012

Inte så smart att väcka en sovande björn

Jag har alltid gärna ställt upp när det behövdes hjälp vid Lappfors skidcentrum i samband med tävlingar eller annat. Och jag vet att det finns många i Lappfors som har gjort det. Men nu fick vi höra igår att vi i Lappfors skall vara nöjda och sluta beklaga oss över dålig service eftersom vi har fått ett fint skidcentrum av Pedersöre kommun till vår by.


För det första så byggdes skidcentret för alla Pedersörebor och är på inget sätt reserverad för byborna.

Och för det andra innebär skidspåren för många i byn ganska mycket jobb på fritiden i form av talko insatser. Nog har man annat att göra än att vara en hel söndag och frysa som parkeringsvakt eller stå i skidstugan och koka kaffe. Inte att prata om alla som ser till att spåren hålls i skick. Många evenemang vid skidcentret kunde inte genomföras utan alla frivilliga från byn som ställer upp i ur och skur.

Det var alltså inte speciellt smart att väcka en sovande björn genom att försöka lugna ner oss Lappforsbor med att hänvisa att kommunen satsar på Lappfors till exempel i form av att vi fått ett skidcentrum i vår by.

Senast 2014 vid landskapsstafetten får det visa sig om skidcentret finns för Lappforsborna eller om Lappforsborna finns för skidcentret. Just nu är svaret givet. Det finns till och med en organisation som försöker stoppa evenemanget den 6 januari 2014.

Inga kommentarer: